Türkiye’de Tek Mağdur İlçe Ergene
GÜNDEMErgene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene’nin Türkiye’deki tek mağdur ilçe olduğunu ifade ederek siyasi partilerin ilçe başkanlarına ve milletvekillerine Ergene’ye sahip çıkmaları çağrısında bulundu.
Ergene’nin iki tane önemli sorunu olduğunun altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Tekirdağ milletvekillerine sesleniyorum. Ergene 2012 yılında kuruldu. Resmi olarak adım atıldı. 2014 yılında belediye oldu, ilçe oldu. O günden bugüne mülklerimiz Çorlu Belediyesi’nde kaldı. Çorlu Belediyesi tasarrufunda kaldı. Çorlu Belediyesi bugün mülklerimizi satıyor, kullanıyor, kendi lehine kullanıyor. Bunlar bizim bölgemizde Yulaflı Mahallesi’nde Sağlık Mahallesi’nde Yeşiltepe bölgesinde. Tekrar milletvekillerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Torba yasaya bunu bir ek madde ile koyup sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.
“Parklar Bahçeler Yollar Bize Geçti Mülkler Çorlu’da Kaldı”
Türkiye’de tek mağdur ilçeyiz diyen Başkan Yüksel, “Tüzel kişiliği sona eren yerler yeni kurulan ilçeye devredilir ibaresi ile çıkmıştı. Çorlu’nun da tüzel kişiliği sona ermediği için mülkler Çorlu’da kaldı. Parklar, bahçeler yollar bize geçti ama mülkler Çorlu’da kaldı. Çorlu Belediyesi de yakın zamanda 1 milyon liralık yeri satıyor ve kendi tasarrufunda kullanıyor. Bizim hizmet götürmemiz gereken yerleri onlar kullanıyorlar. O yüzden bir an önce bu işe sahip çıkmalarını istiyorum” diye konuştu.
İkinci Sorun Velimeşe OSB’deki Sanayi Arsaları
İkinci büyük sorunumuz Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’nde yerlerin emlak değeri üzerinden kamulaştırılmak istenmesi olduğunu sözlerine ekleyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Velimeşe OSB’de mülklerimiz, kendi arsalarımız var. Buradaki arsaları da OSB müdürlüğü emlak değerinden kamulaştırmak istiyor. Biz de mücadelemizi veriyoruz. Ben mücadelemi yapıyorum. Milletvekillerinden de bize destek olmalarını istiyorum. Sonuçta bu mülkler Ergene’nin geleceği için önemli. Bugün biz varız yarın başka bir arkadaş olabilir. O yüzden bize sahip çıkmalarını Ergene Belediyesi’ne sahip çıkmalarını siyasi partilerin ilçe başkanlarından milletvekillerinden bekliyorum. Çünkü bugün Ergene Velimeşe OSB’de doluluk oranı yüzde 45’lerde şu anda Doluluk oranı da yeterli konumda değil. O yüzden yüzde 90 olsa anlayacağım ihtiyaç var diyeceğiz. Biz daha önce bir öneri götürmüştük OSB’deki yerler size lazımsa size verelim siz de bize hazineden yer verin teklifinde bulunduk bu kabul edilmedi. Bu mağduriyetimizin giderilmesini ve sahip çıkılmasını bir kez daha rica ediyorum” şeklinde konuştu.
Bu İşin Mazereti Yok
Tüm siyasi partileri Ergene’nin ortak sorununa mazeret göstermeden sahip çıkmaya davet eden Başkan Yüksel, “Bu işin mazereti yok. Biz konunun mağdur olan tarafındayız. Bizim yerlerimiz daha önce hisselendirildi. Sanayici mağdur gibi algılandı bu yanlış bir olay. Mağdur olan Ergene Belediyesi’dir. Toplu malımız ziyan oldu. Sanayici ile hisselendirildi. Ancak şu anda hisse satışına da OSB tapu bizim olmasına rağmen mülkümüz olmasına rağmen izin vermiyor. Bu sıkıntı hepimizin ortak sıkıntısı bu sorun ortak sorunumuz. Ben tabii ki emlak değeri üzerinden kamulaştırılmasına karşıyım” dedi.
Sanayicinin Önünü Kendimize Zarar Vermek İçin Açmadık
Velimeşe OSB’nin bir ıslah OSB olmadığının altını çizerek ıslah sürecinin çoktan tamamlandığını da sözlerine ekleyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Belki Islah OSB’lerde emlak değerinden kamulaştırma gibi bir durum olabilir ancak Velimeşe OSB’de emlak değerinden kamulaştırma söz konusu olamaz, olmamalı. Velimeşe OSB bölgede ilk kurulan OSB’lerden birisi. Biz buna o dönem destek verdik. Sanayicimizin önünü açmak içim, elektriği, doğalgazı daha uygun fiyatlı kullansınlar, OSB’lerin avantajlarından yararlansınlar diye destekledik. Bu iş bize zarar versin diye desteklemedik. Bugün gelinen nokta Ergene Belediyesi’ne Ergene halkına zarar verecek hal aldı. Bu nedenle başlatmış olduğum hukuksal mücadeleyi de devam ettiriyorum. Bu mülkler bizim, Ergene’nin geleceği. Ergene’de yaşayanların geleceği” dedi.
İlginizi Çekebilir