© Manşet 59

TEKİRDAĞ’IN VEKİLLERİ SAMSUN’A ÇIKARMA YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve İlhami Özcan Aygun, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 103. Yılında Samsun’a giderek Atatürk Onur Anıtı’nda gerçekleşen çelenk sunma törenine katıldı.

Kutlamalar kapsamında daha sonra Samsun'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP heyeti törenlerin ardından Derecik Mahallesi'nde yapılan Balkan Buluşması'na katıldı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'na da ziyarette bulunan heyet, burada TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Mustafa Kemal Atatürk belki de dünyanın en şanlı mücadelelerinden bir tanesini, emperyalizme karşı ezilen ulusların büyük mücadelesini, örnek mücadelesini Samsun'da başlatıyor” ifadelerini kullandı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından katılımcılara hitap eden Öztrak; bugünün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli günlerinden biri olduğunu belirtti. Atatürk'ün 15 Mayıs 1919'da İstanbul'dan yola çıktığını ifade eden Öztrak, "Mustafa Kemal Atatürk belki de dünyanın en şanlı mücadelelerinden bir tanesini, emperyalizme karşı ezilen ulusların büyük mücadelesini, örnek mücadelesini Samsun'da başlatıyor." dedi.

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Samsun’da gerçekleşen törenlere katılan Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun “Ülkemin önü açılıyor” dedi.

Ülkemin önü açılıyor

Yoğun programda Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun Samsun protokolü ile Onur Anıtı'nda düzenlenen çelenk törenine, ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Tütün İskelesi'ndeki bayrak törenine katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Samsun’da gerçekleşen törenlere katılan Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun “Ülkemin önü açılıyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER