© Manşet 59

TEKİRDAĞ HATIRASI PROJESİ BAŞLADI

Trakya Kalkınma Ajansı desteğinde Süleymanpaşa Belediyesi'nin yürütücüsü olduğu ve KADEM Tekirdağ temsilciliğinin Süleymanpaşa Belediyesi ile imzaladığı protokol ile dahil olduğu "Tekirdağ Hatırası" projesi başlangıç toplantısı yapıldı.

KADEM Tekirdağ temsilciliğinde gerçekleşen toplantıya Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Şahin, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin, davetliler ve Tekirdağ basını katıldı. Projenin açılış toplantısında bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi: “Tekirdağ’a gelen insanımızın eksikliğini hissettiği bir sorunu daha çözüme kavuşturmuş olacağız. Bu proje ile hediyelik eşya konusunda yeni tasarımlar ve yeni fikirler ortaya çıkmış olacak. Gruplar halinde eğitim alacak kadınlarımızdan başarılı işler, çalışmalar bekliyoruz. Destek vermesi bizden, güzel fikirler ve tasarımlar üretmek onlardan. Bu konudaki eksiklikler Trakya’nın diğer il ve ilçelerinde de hissediliyor. Pek yakında Keşan Belediyesi ile de böyle bir projeyi uygulamaya alacağız. Projeyi hazırlayan Süleymanpaşa Belediyesi’ne, projeye can-ı gönülden sahip çıkan KADEM Tekirdağ İl Temsilciliği’ne, İŞKUR İl Müdürlüğümüze, Namık Kemal Üniversitesi’ne, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum ve projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Toplantıda söz alan projeye taraf diğer kurum temsilcileri projenin önemi ve verdikleri destekler hakkında kısa bir konuşma yaptı. Organizasyon toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.  

PROJE İLE ATÖLYELER VE EĞİTİM SINIFLARI OLUŞTURULACAK

NKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekirdağ İŞKUR, Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi ve Süleymanpaşa Kent Konseyi’nin destek verdiği projede, çeşitli eğitimlerin ardından üretilen ürünlerin satışı da sağlanarak hediyelik eşyalarda kadın emeğinin, el emeğiyle üretilen yöreye özgü ürünlerin belirli bir kaliteye ulaşması, bunların hazır pazara sunumu ve satışı için pazar imkânı oluşturulması ile kadın emeğinin desteklenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında hem kadınların el emeği ile maddi anlamda güçlendirilmesi hem de Tekirdağ’ın kültürel zenginliğinin arttırılması hedefleniyor. Proje ile Tekirdağ'ın merkez ilçesi olan Süleymanpaşa'da restore edilmiş bir tarihi binanın yöreye özgü yüksek katma değerli hediyelik eşya üretim, satış aynı zamanda tanıtım merkezi olarak hizmete sunulmasıyla turizm sektöründe hediyelik eşya ve tanıtım eksikliğini gidererek Tekirdağ'ın turizm gelirlerini arttırmak hedefleniyor. Bu kapsamda; baskılı ve nakışlı t-shirt, şapka, çanta, atkı gibi hediyelik eşyaların üretiminin yapılacağı 1 adet nakış atölyesi, baskılı kupa, tabak, magnet, bardak altlığı, anahtarlık ve bunun gibi hediyelik eşyaların üretiminin yapılacağı 1 adet baskı atölyesi ve gelen ziyaretçilerin fotoğraf çekilerek istediği takdirde fotoğraflarını çeşitli konseptlerde anılara dönüştürebileği, Green Screen Sistemi ile donatılmış 1 adet Tekirdağ Hatırası Odası, gelen ziyaretçilere ön bilgilendirmenin yapılacağı ve gerektiğinde eğitim vermek için kullanılacak olan tanıtım ve eğitim salonu alanlarının bulunduğu ""Tekirdağ Hatırası Evi"" oluşturulacak. Tekirdağ Hatırası Evinin tanıtılması ve hediyelik eşya atölyelerinde üretilen ürünlerin satışa sunulabilmesi için Türkçe, İngilizce, Macarca ve Bulgarca dillerinde bir internet sitesi kurulması planlanıyor. Ayrıca Türkçe, İngilzce ve Macarca dillerinde; Namık Kemal, Ferenc Rakoczi, 57. Alay, Tekirdağ için Çal Tanıtım Filmleri çekilerek Tekirdağ Hatırası Evinin tanıtım ve eğitim salonunda gelen ziyaretçilere izletilecek. Toplam bütçesi 482.000 TL olan Tekirdağ Hatırası projesinin 289.000 TL’si(%60) Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak ve iki yılda tamamlanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER