© Manşet 59

“ŞU AN YÖNETİMDE MİRAS YEDİ BİR BELEDİYE VAR”

AK Parti Ergene Belediye Başkan Aday Adayı Halil İbrahim Cebeci Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Ergene İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Başkan aday adayı Cebeci mevcut CHP’li Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’i sert şekilde eleştirdi.

AK Parti Ergene Belediye Başkan Aday Adayı Halil İbrahim Cebeci Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Ergene İlçe Başkanı Menderes Yıldırım ve yönetimini parti binasında ziyaret etti. Ziyaret sırasında ikili Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in 5 yıl süren belediye başkanlığını değerlendirdi.

“ERGENE’Yİ RASİM YÜKSEL’DEN KURTARMAK LAZIM”

Sosyal belediyeciliğin öncesinde hizmet belediyeciliğinin Ergene’ye gelmesi gerekiyor diyen MHP İlçe Başkanı Menderes Yıldırım, “Cumhur İttifakı ile beraber biz Ergene’de muhalefet olarak kaldık. Bu muhalefetlik sürecinde her meclis öncesi AK Parti Grup Başkanı Halil İbrahim başkanımız ile birlikte konuları görüşerek kararlar aldık. Bugüne kadar 5 yıl boyunca yapılan toplantıların 3-4 tanesi dışında hepsine katılım sağladım. Ergene Belediyesi’nde 1 tane meclis üyemiz olmasına rağmen arkasında durduk ve süreci bugüne getirdik. Yapmış olduğumuz toplantılarda da siyasi çalışmalarımız da da mutlaka ve mutlaka Ergene’nin Cumhur İttifakı’na geçmesi ile Rasim Yüksel’den CHP kurtulacak Ergene’de CHP’den kurtulacak. Ben zaman zaman siyaseten de olsa çok defa söyledim belediye bütçesi ile gezdiler, tozdular. Bugün Anadolu’da ki belediyelerle Niğde, Nevşehir, Konya, Tokat, Amasya gibi illerde bulunan belediyeler ile Ergene Belediyesi’nin bütçesi çok farklı. Oralarda çöp vergisi dahi almayan belediyeler çok iyi işler yaparken bugün burada arsa satarak ve devletten belli bir geliri olduğu halde Velimeşe’de Koca Göl, Marmaracık’ta Gölbaşı’nı yaptılar. Bugün gidelim bu yerlere kimler eğleniyor, kimler yiyip içiyor hep birlikte görürüz. Bunları engelleyebilmek için çok iyi çalışmamız gerekiyor. Komşumuza, arkadaşımıza, eşimize, dostumuza gerçekleri görebilmeleri için bu durumu iyi bir şekilde anlatmamız lazım. Sosyal belediyeciliğin öncesinde hizmet belediyeciliğinin Ergene’ye gelmesi gerekiyor. Ergene’de büyük işleri büyük beyinler bir araya gelerek yapabileceğine inanıyoruz onun için de Cumhur İttifakı olarak bu seçime gireceğiz aday kim gösterilirse gösterilsin o aday etrafında hepimiz bir pençe olup kenetleneceğiz. Ergene’yi kurtarmamız lazım” dedi.

“YAPTIKLARI PARKLARA BİLE BAKAMADILAR”

AK Parti Ergene Belediye Başkan Aday Adayı Halil İbrahim Cebeci, “Kangren bir belediye ile burada görev yapmaya çalışıyoruz. Cumhur ittifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi grubu ile her konuda birlikte hareket ettik, birlikte muhalefet ettik. Şunu özellikle söylemek istiyorum birlikte muhalefet ederken vatandaşlarımızın yararına olan hiçbir konuya hayır demedik. Vatandaşlarımızın yararına olan her şeye evet dedik. Vatandaşımızın yararına olan bazı konuları biz önerge haline getirdik. Siyaseten en çok karşılaştığımız ise mantıken evet olan şeye siyaseten onlar hayır dediler bir türlü onlara öğretmedik doğru muhalefet iktidarı çalıştırır. Doğru bizden geldiği zaman her ne kadar vatandaşın yararına da olsa onlar bunu siyaseten hayır demekle sonuçlandırdılar. Günün sonunda 5 yıl bitti ve bu süre zarfında biz eski parayla 1 trilyon para harcadık ama bu paranın 100’de 1’i kadar bir yatırım yok şu an Ergene’de. Çöpler düzgün alındı ama yaptıkları parklara da düzgün bakamadılar. Belediye olarak 5 yıl içerisinde 400 dönümün üzerinde arazi satışı yapıldı. Bugün o arazilerin değerine baksak 300-400 milyon liralara denk geliyor. Ergene Belediyesi inanılmaz bir yer sattı bunun karşılığında yıkılan bir yol vardı onu yaptırabildik sıfırdan yapılan yer çok az oldu” dedi.

“ŞU ANKİ BELEDİYENİN ÖNCELİĞİNDE ÖNCE MİLLET ÖNCE HİZMET YOK”

Ergene Belediyesi’nde gereksiz harcamaların yapıldığını vurgulayan AK Parti Ergene Belediye Başkan Aday Adayı Halil İbrahim Cebeci, “Satın alma ekibi tek tek kalem kalem ihaleye çıksın. Mesela nalburdan nalbur malzemelerini, kırtasiyeciden kırtasiye malzemelerini alsın. Böylelikle bunun maliyeti 3 lira değil de 1 lira olsun. Böylelikle bu kadar arazi satılmamış olurdu ya da satılan arazinin parasıyla Ergene’ye doğru yatırımlar yapılırdı. Şu anki belediyenin önceliğinde önce millet önce hizmet yok, maalesef başka öncelikleri var bunu herkes sosyal medyadan görüyor. Bizler en azından önceliğin millet ve hizmet olmadığını gördük. Çok afaki harcamalar var. Mesela ben aynı zamanda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olarak diğer ilçelere göre nüfus ve bütçe kıyaslamaları yapabiliyorum. Ergene Belediyesi 70 bin nüfuslu Ergene için 2024 yılında 940 milyon liralık tahmini bir bütçe hazırladı. Bize en yakın ilçe olan Çorlu Belediyesi ise yaklaşık 300 bin nüfusa sahip olmasına rağmen 2024 yılında tahmini bütçesi 1 milyar 800 milyon lira. Nüfus olarak bizim neredeyse 5 katımız olan ilçenin tahmini bütçesi bizim 2 katımız. Çorlu’da CHP belediyesi bu nedenle iki CHP belediyesinin bütçesini kıyasladım. Bu dönem hep birlikte Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi ile bu düzeni değiştireceğiz. Bu 5 yıl süren hem Ergene Belediyesi hem de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliğim sayesinde belediyecilik ile ilgili güzel tecrübeler edindik. Belediye de şirket yönetmek gibi bana göre. Geleni al sat değil yatırım yaparak daha da büyümek, gelişmek. Şu an yönetimde miras yedi bir belediye var” dedi.

 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER