© Manşet 59

MEHMET YAKUP ABAY “BU HAREKET CESURLARIN HAREKÂTIDIR”

Hatay ve Erzincan depremini yaşayan Mehmet Yakup Abay 14 Mayısta yapılacak olan seçimler de Tekirdağ Milletvekili olabilmek için İYİ Parti’den aday adayı oldu.

28. dönem Milletvekili aday adayı olan Mehmet Yakup Abay İYİ Parti İlçe Başkanlığın da yaptığı aday adaylığı açıklama konuşmasında; Hatay’da meydana gelen deprem sonrası müdahaleye geç kalındığını ve ölü sayısının gerçek rakamlar olmadığını belirtti. Aday adayı Abay; “Hatay da deprem ’de bilerek geç kaldılar. Sonra ise Allah affetsin diyorlar, evet Allah atfedebilir ama 14 Mayısta insanlar sizi affetmeyecek. Açıkladıkları vefat sayısı külliyen yalan Hatay da 6 bin bina yıkıldı diyorlar. Hatay da her bir bina 10 kat olduğunu düşünürsek nasıl oluyor ’da Türkiye’de 50 bin vefat oluyor. 50 bin den fazla olduğunu bu halk biliyor ve cevabını 14 Mayısta sandıkta verecek.

20 SENEDİR DİNİ KULLANDILAR

Ben imam hatip mezunuyum bizim dönemimizde böyle bir şey yoktu 20 senedir dini kullanarak dini siyasallaştırarak bu hale getirdiler. 20 senedir seçim geldiğin ’de haçlı seferleri başlıyor ya da birileri bize saldırıyor. Küllüye yalan şuan sığındıkları iki şey kaldı bir din ticareti iki devlet Milliyetçilik ya bizdensin ya da değilsin demek.

BU HAREKET CESURLARIN HAREKÂTIDIR

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili aday adayı Mehmet Yakup Abay; Bu hareket cesurların harekâtıdır. Ben aktif olarak siyasete girmeyecektim ama bu haksızlıklar karşısında durmak için girdim. Benim çocuğum ben senin ülkende yaşamak istemiyorum diyor. Eğer milliyetçi biri iseniz bu kelime size çok ağır gelir. İşte benim çocuğumun bu sözü beni çok üzdü çocuklarımızın umutlarını kırmışlar geleceğe bakış açıları değiştirmişler çocuklar umut görmüyorlar artık. Kimsenin hakkı yok bu ülkeyi bu hale getirmeye hem de hiç kimsenin yok. Bu yüzden diyorum ki ”Bu hareket cesurların harekâtıdır” ve ben de çocuklarımızın geleceği için 28. Dönem milletvekilliği aday adaylığında varım.

MEHMET YAKUP ABAY KİMDİR

Mehmet Yakup Abay 1964 Hatay Altınözü doğumluyum. ilk ve orta öğrenimi Altınözü’nde yaptım. Lise öğrenimimi Altınözü imam hatip lisesinde bitirdim.1984 yılında Trabzon Karadeniz teknik üniversitesi inşaat fakültesini kazandım.1988 yılında mezun oldum. Mezuniyetimin akabinde 1989 yılında Edirne İpsala sultan köy barajında işe başladım. Daha sonra barajın bitiminde Erzincan'da konut projesi ve çeşitli devlet işlerinde şantiye şefi olarak çalıştım.12 Mart 1992 yılında Erzincan depremini fiilen yaşayarak enkazın altından sağ olarak çıktım.1994 ile 1997 arasında Erzincan ve Trabzon'da çeşitli alt yapı projelerinde görev aldım.1997 ile 2004 yılları arasında memleketim Hatay'da kendi firmamı kurdum ve muhtelif devlet  projelerini tamamladım.2004 yılında Çorlu'ya geldim ve çalışmaya başladım.2007 yılında Çorlu Ergene vadisi projesinde proje müdürü olarak başladım. Projenin yarısında ayrılmak zorunda kaldım.2009 dan itibaren sırasıyla Tekirdağ sevgi evleri ,Tekirdağ Malkara konut projesini ,Edirne İpsala konut projesini ,Tekirdağ merkez konut projesini   proje müdürü olarak bitirdim.2012 yılında yurt dışına çıktım ve 2012 yılından beri yurt dışında profesyonel olarak halen çalışmaktayım. İngilizce ve Arapça biliyorum.4 çocuk sahibiyim. Halen Çorlu'da ikamet ediyorum. Gençlik yıllarımdan beri milliyetçi muhafazakar bir hayat tarzını seçerek öyle yaşıyorum. Ülkem ve milletim için hizmet etmeyi bir görev olarak biliyorum. Yaşadığım ve ekmeğini yediğim başta Tekirdağ Çorlu olmak üzere tüm Trakya bölgesine hizmet etmeyi bir görev olarak görüyorum.

.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER