© Manşet 59

KIRKLARELİ GAZETECİLER CEMİYETİ YOL HARİTASINI BELİRLEDİ

Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti, Emrah Yıldırım’ın başkanlığında; Başkan Yardımcısı Savaş Eskici, Genel Sekreter Ufuk Çelik, Muhasip Üye Salim Tiran, Asil Üyeler; Rasim Savaş Ergüven, Metin Karakuş, Oğuz Tiran, Tamer Kılıç, Mustafa Alp ve Özgün Tiran’ın katılımıyla The Valens Cafe & Lounge’da yapılan toplantıda bir araya geldi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Özbay’ın yurtdışı programından dolayı katılım gösteremediği toplantıya, diğer tüm üyeler eksiksiz katılım gösterdiler. Toplantı sırasında Ömer Faruk Özbay’da Başkan Yıldırımı arayarak, tüm üyelere selamlarını iletip, toplantının hayırlı geçmesini dileklerinde bulundu.

Başkan Yıldırım Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti olarak amaçlarının ilimizde varlıklarını hissettirmek olduğunu dile getirerek Kırklareli ve yerel basını en iyi seviyeye getirmek için çalışacaklarını kaydetti. Toplantıda önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla ilgili olarak yol haritasını belirledi. Kurum Ziyaretleri, Basın Kartı, Yeni Logo, Avrupa Birliği Projeleri, Aidat, Üyelik Ücretleri ve Yeni Ofis konuları görüşüldü. Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrah Yıldırım Eylül ayı itibarıyla çalışmaların hız kazanacağını belirtti.

“1 EYLÜL 202 TARİHİ İTİBARIYLA TÜM CEMİYET VE ARAÇ KARTLARI GEÇERSİZ SAYILACAK”

Başkan Yıldırım, geçmiş dönemlerde Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti tarafından üyelere ve fahri basın mensuplarına verilen tüm basın kartları ve araç kartlarının geçersiz sayılacağını dile getirerek; “Yeni yönetimimiz ile birlikte göreve geldiğimiz günden bu yana, özellikle sürekli gündeme gelen bu konu hakkında gerekli çalışmaları başlattık. Yönetimimiz ile birlikte bir karar alarak, günü geçen ve gazetecilik mesleğini bırakan ya da aktif olarak yapmayan kişilerde bulunan tüm basın kartları ve araç kartları 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyle geçersiz sayılacak. Bunun akabinde başta yeni yönetim olmak üzere tüm üyelerimize talepleri doğrultusunda yeni kartlarını dağıtacağız” dedi.

“KURUMSAL BİR DÜZEN KURMAK İSTİYORUZ”

Kurumsal bir düzende faaliyetlerini sürdürmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Yıldırım, bu kapsamda yeni logo düzenlemesi yaptıklarını ifade ederek; “Kırklareli Gazeteciler Cemiyetimizin 1992 yılındaki kuruluş gününden bu yana kullanılan logosunu, Yönetim Kurulumuz ile birlikte aldığımız karar doğrultusunda, günümüz şartlarına uygun ve daha modern olacak şekilde yeniden çizdirdik. Logomuz profesyonel grafik tasarımcısı tarafından çizilerek, logo üzerinde öncelikle Ulusumuzun bağımsızlığı birlik ve beraberliğini ifade eden şanlı Türk Bayrağımız, gazetecilik mesleğini ifade eden dolmakalem ve buna bağlı olarak açılmış şekilde gazete sayfaları ve yazı sembolleri ile en altında yer alan çizgiler özgür tarafsız ve objektif olmayı simgeliyor. Yine internet sitelerimiz ve sosyal medya hesaplarımız tek bir adres üzerinden yönetilecek şekilde çalışmaları yapılıyor. Kısa bir süre sonra hepsini aktif ederek, duyurularımızı aktif şekilde paylaşacağız.  Görevi devraldığımız günden bu yana çeşitli misafirlerimizi ağırlayarak programlara katılım sağlamaya çalıştık. Bunun dışında büromuzu elden geçirerek, boya ve tadilat işlemlerini ve diğer bakımlarını yaptık. Amacımız yeni bir büro tutarak daha ferah ve modern bir ortamda hizmet vermektir” ifadelerini kullandı.

“AB PROJELERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Sınırötesi Avrupa Birliği Projeleri kapsamında çeşitli cemiyet ve kurumların proje bazında çalışmalar yaptığını ifade eden Yıldırım; “Gazeteciler Cemiyeti adı altında bazı illerimiz bir takım Avrupa Birliği Projeleri yaparak çeşitli ihtiyaçlarını karşıladılar. Bu anlamda bizlerde bu uygulamaları yapan Cemiyetlerin projelerini inceleyerek, görüşme imkanı bulduk. Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti olarak bu projelere ağırlık verirsek, gazeteciliğin gerekliliği olan temel ihtiyaçlarımızı karşılayarak, çeşitli programlar ile partner olan meslektaşlarımız ile fikir alışverişlerinde bulunabiliriz” dedi.

“KURUM VE GAZETE ZİYARETLERİMİZE AĞIRLIK VERECEĞİZ” 

Amaçlarının ilimizde varlıklarını hissettirmek olduğunu vurgulayan Yıldırım; “Eylül ayı itibarıyla önce Valimizi daha sonra sırasıyla kurum müdürlerimizi ve il genelinde bulunan tüm gazetelerimizi ziyaret etmeye başlayacağız. Onların sorunlarını dinleyeceğiz, fikirlerini alıp cemiyetimize katılımlarını sağlamayı hedefliyoruz. Birçok önemli konuyu bu akşam değerli üyelerimizle birlikte istişare ettik, fikir alışverişinde bulunduk. Yol haritamızı belirleyerek çalışma programımızı konuştuk. İnşallah yapacağımız faaliyetlerle ilimize ve yerel basına güç katacağız, farkımızı hissettireceğiz. Buna canı gönülden inanıyoruz. Amacımız Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti olarak ilimizde varlığımızı kuvvetli bir şekilde ortaya koymak. Bu vesile ile bu akşam toplantımızda yer alan Başkan Yardımcım, Genel Sekreterim ve tüm üyelerime katılımlarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum, kendilerine saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER