© Manşet 59

GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDELİM!

14 Mayıs Pazar Günü yapılacak seçimlerde Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı olan Mimar Ali Çavuş basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Neden bağımsız aday olduğunu, neler yapmak istediğini tek tek sıralayan Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Çavuş öz geçmişiyle ilgili de bilgiler verdi. 35 yaşında Mimarlık Fakültesini bitirerek mimar olduğunu ifade eden Ali Çavuş kentsel dönüşeme önem verdiğini belirtti. Güvenli bir geleceği birlikte inşe etmek için herkesten oy istediğini belirten Ali Çavuş ayrım yapmadan liyakata önen vereceğini ifade etti.

PARTİLER ADAY BELİRLEMELERİNDE ŞEFFAF OLMUYOR

Engelsiz Park Kafede basın mensuplarıyla bir araya gelen Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mimar Ali Çavuş yaptığı açıklamada: Partilerde yeterince demokrasi olduğuna inanmıyorum. Seçmen sayısına göre İlçeler arasında adil paylaşım yapılmıyor. Aday belirlemelerinde şeffaflık olmuyor. Toplumun beklentileri dikkate alınmıyor. Seçim çalışmalarında farklı siyasi görüşten insanlar ile aynı masa etrafında oturup, çay içip, siyaset ve ülke gündemini konuşabiliyorum. Bağımsız olduğum için insanlar daha içten davranıyorlar. Yüz yüze hiçbir olumsuz tepki almadım. Ancak sosyal medyada her şeyin en iyisini kendilerinin bildiğini zanneden bazı kişiler beni oyları bölmekle suçluyorlar. Bu kişileri kesinlikle ciddiye almıyorum. Yapıcı eleştirileri olanları her zaman dinlemeye hazırım. Seçmenler toplumsal ayrıştırmaya karşılar. Ulaşılabilir vekil istiyorlar. Mesleğinde tecrübeli kariyeri olan sosyal hayatta etkili kişiler istiyorlar. Özellikle gençler güven verecek lider istiyorlar. Kadınlar ise özellikle son depremlerden sonra ve beklenen İstanbul depreminden çok etkilendikleri için başta çocukları ve aileleri olmak üzere nasıl hayatta kalacaklarını düşündüklerinden bu konularda hızlı çözümler bekliyorlar. Yetişkin erkekler biraz daha rahat davranıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Konuşmasını sürdüren Ali Çavuş neler yapacağını da anlattı. Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Çavuş, “Köprünün ötesi-berisi ayrımı yapmayan, liyakata önem veren, verdiği oyun peşini bırakmayan, güvenli bir geleceği birlikte inşa etmek isteyen herkesten oy istiyorum. Cumhurbaşkanlığı listesinde herkes istediği Lidere oy verebilir. İkinci liste olan Milletvekilliği listesinin sağ tarafında bulunan bağımsız adaylar bölümünden adımın bulunduğu yere mühürü basmalarını istiyorum. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği listeleri ayrı ayrı değerlendirilecektir. Zaten birçok parti ittifak yaparak seçime girmiştir.  Bu seçimde Türkiye genelinde birçok bağımsız aday meclise girecektir. Üzerimizde Lider baskısı olmadığı için biz bağımsız adaylar partili adaylardan daha çok erişilebilir olacağız ve sizlerin hakkınızı sonuna kadar savunacağız. Şu an üyesi olduğum sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları ile iletişim halinde olup beraber projeler üreteceğim. Bu şekilde kamuoyu baskısı oluşturarak Tekirdağ’ımızın hak ettiği şeylerin peşinden yorulmadan koşacağım. Tekirdağ’ın İl olması için uğraşacağım. Deprem konusu başta olmak üzere kentsel dönüşüm mevzuatlarında bulunan boşlukları ve uygulamadaki zorlukları gidermek için uğraşacağım. Birkaç gün önce TOKİ tarafından İstanbul özelinde açıklanan kentsel dönüşüm desteklerinin Tekirdağ’da uygulanması için çalışacağım. Özellikle eski teknoloji kullanan sanayi tesislerinin de endüstriyel dönüşümlerini sağlamak için uğraşacağım. Yapı kooperatifçiliğini geliştirerek insanların uygun fiyata ev ve işyeri sahibi olması için projeler üreteceğim” dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER