© Manşet 59

Ergene Velimeşespor’a hakem engeli

Karşıyaka 2 – 0 Ergene Velimeşespor

Türkiye 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden Ergene Velimeşespor İzmir deplasmanında oynadığı maçta Karşıyaka takımına 2 – 0 yenildi. Karşılaşmanın golsüz devam ettiği bölümde maçın hakemi Burak Filik mavi beyazlıların iki net penaltısını çalamadı. Bir pozisyonda da gole giden Ömer Yıldız’ın son savunma oyuncusu tarafından düşürüldüğü pozisyonda kırmızı kartını çıkaramayan maçın hakemi Burak Filik Ergene Velimeşespor’un İzmir deplasmanından puansız dönmesine neden oldu.
Türkiye 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden Ergene Velimeşespor ligin 6. Hafta maçında Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda Karşıyaka ile mücadele etti. Tekirdağ temsilcisi karşılaşmaya kalede Boğaçhan, savunmada Burak Can, Safa, Mert Er, Mertcan, orta alanda Akif, Yusuf, Özgen, Fatih, Ali Say, ileri uçta ise Ömer Yıldız dizilişi ile başladı.
Maçın henüz başında savunma ve kaleci Haydar’ın hatasında araya giren Ömer Yıldız’ın vuruşunda Karşıyaka savunmasında Erdinç kaleye giden topu kafayla uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında Özgen’in vuruşunda da Erdinç topu gol çizgisinden çıkardı.
Takımların çabası gol için yeterli olmayınca ilk yarı golsüz tamamlandı. Maçın ikinci yarısında savunmadan seken topu takip eden Ömer Yıldız topu kaleci Haydar’dan kurtardığı anda kalecinin müdahalesi ile yerde kaldı. Pozisyona yakın olan maçın hakemi Burak Filik penaltı noktasını işaret eden düdüğü çalamayınca Ergene Velimeşespor mutlak bir golden olurken kaleci Karşıyaka kalecisi Haydar’da kırmızı kart görmekten kurtularak oyunda kaldı. Aynı pozisyonun devamında bu kez kaptan Fatih ceza sahası içerisinde buruş yapmak isterken rakip savunma oyuncusunun tekmesiyle yerde kaldı maçın hakemi bu pozisyonda da penaltı noktasını işaret edemedi.
Karşılaşmanın golsüz devam ettiği anlarda Ergene Velimeşespor savunmasının uzun gönderdiği topa hareketlenen Ömer Yıldız rakip yarı alandaki tek savunma oyuncusu Ömer Alper’in formasını çekmesi ile yerde kaldı. Kaleci Haydar ile karşı karşıya kalacağı pozisyonda yerde kalan Ömer Yıldız’ı düşüren Ömer Alper maçın hakemi tarafından kırmızı kart yerine sarı kartla cezalandırıldı.
İlk 60 dakikada rakibi ile başa baş mücadele eden iki penaltısı ile rakibe çıkarılmayan kırmızı kartları nedeniyle üstünlük fırsatını kaçıran Ergene Velimeşespor ev sahibi Karşıyaka’nın 70. dakikada Enes Nalbantoğlu ile uzatma anlarında da 90+3. Dakikada Adem Büyük ile bulduğu gollere engel olamayınca sahadan 2 – 0’lık yenilgi ile puansız ayrıldı. Bu sonuçla 4 puanda kalan Ergene Velimeşespor grubun 14. sırasında yer alırken puanını 15’e yükselten Karşıyaka liderlik koltuğundaki yerini korudu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER