© Manşet 59

AK Parti Tekirdağ da Elini Güçlü Tutacak mı?

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler de AK Parti cephesinin Tekirdağ’da güçlü olacağı görünüyor.

AK Parti genel merkezden yapılan, 3. Dönem vekillerin aday olamayacağı ve bu vekillere Parti’de vs. önemli yerlerde görev verileceği yönünde açıklamalar olmuştu.

Hal böyle olunca, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri; Mustafa Şentop ve Mustafa Yel listeler de yer alamayacak olması, Tekirdağ İl Başkanlığında istifa ederek. Aday Adayı olan ve Başkanlık sürecinde çok emek sarf eden Sayın Mestan Özcan’ın,1. Sıra olarak bütün siyasi otoriteler görülmektedir.

Tekirdağ ve ilçelerin ’in bütün sorunlarına hakim olan Özcan Tekirdağ’ın hizmet alma konusunda elini taşın altına koyacağından şüphemiz olmadığı gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığını da unutmamak lazım. AK Parti 2. sırası Çerkezköy, Kapaklı ve Sarayın üçgeni olacak gibi görünürken orada sevilen sayılan iş adamı Süleyman Kozuva olması ağır basarken, Çorlu’da adayların çok olması seçebilme adayları belirleme konusun da zorlaşıyor. Çorlu aday adayları arasından en çok konuşulan isim Gökhan Diktaş, ama bir yandan baktığımız zaman İlçe Başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Mustafa Keskin bir diğer tarafta da Cem Karaca var. Cem Karaca, bildiğimiz üzere AK Parti Ergene İlçe Başkanlığı yapmış ve Ergene’ye güzel hizmetler kazandırmış aslında Ergene’de bulunan AK Parti seçmeni Karaca’yı kendilerinden bilmesi Cem Karaca’yı her iki ilçenin adayı yapıyor. Bu sırada AK Parti bayan kontenjanı kullanır mı? Kullanırsa listelerin gidişatını bayan adayların etkileyeceği de bir gerçek ama sonuç olarak diğer seçimlere baktığımız zaman bu sefer  AK Parti cephesi Sayın Mustafa Şentop ve Mustafa Yel’in de Milletvekili olmayıp onların da önemli pozisyonlar da görev alacak olması AK Parti cephesinin Tekirdağ’da güçlü olacağı görünüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER