© Manşet 59

9 YILDA, GEÇEN SENE SATILAN ARAZİ KADAR YOL YAPMADIK

Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Cebeci, 2 Şubat Çarşamba günü Ulaş Düğün Salonunda gerçekleştirilen Ergene Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

2 Şubat Çarşamba günü Ulaş Hizmet Binasında 2022 Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sırasında Ak Parti heyetinin Cumhuriyet Mahallesi hakkında verdiği önergeye karşılık Rasim Yüksel “Cumhuriyet Mahallesinde size siyaset yaptırmam” ifadelerini kullanırken, aynı zamanda devlet hastanesinin yollarını da devletin yapması gerekirken belediyenin yaptığını söyledi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in bu ifadelerinin ardından Ak Partili meclis üyesi Halil İbrahim Cebeci toplantı bitiminde açıklamalarda bulundu.

Cebeci yaptığı açıklamalarda şu cümleleri kurdu:

DEVLET HASTANESİ İÇİN BELEDİYENİN İNŞAAT YOLU YAPMASI GEREKİYOR

“Bilindiği gibi hastanenin yer teslimi gerçekleşti. Yer teslimi alan firma inşaata başlayacak fakat giriş çıkış için yol yok. Belediyenin, mücavir alanında olan yolu da bir an önce yapıp bitirmesi lazım. 18 aylık iş bitirme süresi var. Şu an süreç başladı, her geçen gün bizden gidiyor. Devlet hastanesinin yolunu kendisinin yaptığını söylüyor ama öyle bir şey yok. Devlet orada bir inşaat yapacak ama yol yok, Belediye Devletin yapacağı inşaata geçiş yolunu vermek zorunda. Bu yol hastane yolu değil, inşaata geçiş yolu verilmesi lazım. Belediye mücavir alanda kalanları, kendi üzerine düşenleri yapacak, geri kalan yerleri devlet yapacak.”

FECİ OLAYDAKİ İHMAL HALA DÜZELTİLMEDİ

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in “Cumhuriyet Mahallesinde size siyaset yaptırmam” çıkışı hakkında konuşan Cebeci, “burada herkes bir siyasi partinin temsilcisi, dolayısıyla herkes siyaset yapıyor. Ergenenin mahallelerinden gelmiş arkadaşlarımız var aramızda ama sonuçta Ergene bir bütün, her mahalle hepimizin” dedi ve Cumhuriyet Mahallesinin hizmetten yoksun olduğunu söyledi. Cebeci “orada yaşayan insanlarla görüştüğümüzde belediye hizmetleri ile alakalı şikayetler alıyoruz, muhtarımızla konuştuğumuzda da aynı sıkıntılar var. Biliyorsunuz daha önce, Cumhuriyet Mahallesinde çok yağmur yağmasından kaynaklı iki evladımızı kaybettik. Ergene Belediyesi’ne sorduğumuzda ‘Büyükşehir Belediyesine ait’ cevabını alıyoruz. Evet, öyle olabilir ama sonuçta bu sorun Ergene’mizde ve hala çözülmedi” diyerek, birkaç ay önce meydana gelen sel olayında iki çocuğun hayatına mal olan ihmalin hala düzeltilmediğini ifade etti.

İKİ AYDA BİR ÖNERGE VERDİK

Cebeci “Büyükşehir yol yaptığında sahipleniyorlar, ‘beraber yapıyoruz, hizmet getiriyoruz’ diye reklam yapıyorlar. Fakat bir sıkıntı olduğunda ‘büyükşehir belediyesine ait’ diyorlar. Kötü olan şeyleri sahiplenmiyorlar, iyi olan şeyleri sahipleniyorlar  .” dedi ve son bir yıldır Cumhuriyet Mahallesinden çok fazla talep ve sıkıntılar olduğunu, kendilerinin de Ak Parti meclis üyeleri olarak iki ayda bir önerge verdiklerini dile getirdi.

TREDAŞ CUMHURİYET MAHALLESİNE 50 YILLIK YATIRIM YAPTI

TREDAŞ’ın Cumhuriyet Mahallesine çok büyük bir yatırım yaptığını söyleyen Ak Partili meclis üyesi devamında şunları kaydetti:

“TREDAŞ’ın yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Cumhuriyet Mahallesine, önümüzdeki 50 yıl herhangi bir yatırım gerekmeyecek büyüklükte yatırım yapıldı. Dolayısıyla ister istemez alttan şebeke geçiyor. Bu şebekenin üstyapısı da belediyeye ait ama belediye üstyapıyı yapmıyor. Bu sebeple vatandaş da mağdur oluyor. Geçenlerde bir vatandaş sürekli aracını yaptırdığını söyledi ve ‘belediye yollarımızı yapmıyor, bu nedenle bizim araçlarımızda da sürekli arızalanıyor’ dedi. Bizim de belediye olarak bu yolları yapmamız lazım.”

9 YILDA, GEÇEN SENE SATILAN ARAZİ KADAR YOL YAPMADIK

Halil İbrahim Cebeci, Başkan Yüksel’in “200 km yol yaptık” sözlerini değerlendirerek; belediyenin sadece geçtiğimiz yılda 205 dönüm arazi sattığını fakat 9 yıl boyunca, geçen sene satılan arazi kadar bile yol yapılmadığını ifade etti.

YEŞİLTEPE MAHALLESİNİN 18 ÇALIŞMALARI İÇİN 2 YIL ÖNCE YETKİ VERDİK

Yeşiltepe Mahallesinin 18 çalışması hakkında Fen İşleri Bölümüne 2 yıl önce yetki verdiklerini söyleyen Cebeci “Yeşiltepe Mahallesinde vatandaş mağdur. 1100 küsur arsada birbirine kayma var. Bundan dolayı burada imar yapılamıyor, insanlar evlerini yenileyemiyor ve biz şehirleşemiyoruz. Yeşiltepe 5-6 yıl öncesine kadar en çok göç alan mahallemiz iken, şu anda en çok göç veren mahallemiz haline geldi. İnsanlar evlerini yenileyemediği zaman Çorlu’ya taşınıyorlar, ortada metruk binalar kalıyor. Bu konu ile alakalı belediye hiçbir yol kat etmedi. Başkanımız diyor ki ‘grup başkanlarımız, konu ile alakalı son durumu öğrenebilir’ fakat biz, imar bölümüyle ilgili sorumlu başkan yardımcılarının üçünü arasak sadece birine ulaşabiliyoruz. Dolayısıyla maalesef sağlıklı bilgi alamıyoruz.

BELEDİYENİN İŞLETECEĞİ BİR YER İÇİN 57 DEVASA BİR SAYI

Halil İbrahim Cebeci geçtiğimiz günlerde bir gazetede yayınlanan, Ergene Belediyesinin 57 personel alacağı haberi hakkında da düşüncelerini dile getirdi.

Ergene Belediyesine alınacak 57 personelin çok devasa bir sayı olduğunu söyleyen meclis üyesi “Marmaracık’ta yapılan Gölet Kafe ve Restoranda her gün binlerce kişi yemek yiyecek herhalde. Ben buralarda 57 personelin çalıştığı bir tesis bilmiyorum. Ayrıca Belediye gibi bir kamunun işleteceği bir yerde 57 personel çalıştırılması çok abes kaçıyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER